Fakültemiz Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Fakültemiz 2021-2022 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni 13 Haziran 2022 tarihinde 15 Temmuz Spor Kompleksinde gerçekleştirilmiştir. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mız ile başlayan tören, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin hazırlamış olduğu müzik dinletisi ile devam etmiştir. Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ebru Gökmeşe, Hemşirelik Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuriye Büyükkayacı Duman, Çocuk Gelişimi Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayhan Babaroğlu ve Sağlık Yönetimi Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emrah Bilgener’in konuşmalarına yer verilirken Fakülte birincisi olan öğrencimiz Recep Atlı kürsüye davet edilerek söz verilmiştir. Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Sezikli ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabiha Kılıç’ın katılmış olduğu törende dereceye giren öğrencilere belgeleri ve hediyeleri takdim edilmiştir. Mezun olan öğrencilerimizin kep atma heyecanı yaşamalarıyla birlikte tören son bulmuştur.

Törende Fakültemiz Hemşirelik Bölümü, Çocuk Gelişimi Bölümü ve Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerini mezun etme heyecanını yaşamışlardır. Hemşirelik bölümü öğrencileri, doğumdan yaşlı bakımına kadar olan süreçte hasta olan bireylerin ve yakınlarının bakım ve rehabilitasyonunu öğrenmişlerdir. Çocuk gelişimi bölümü öğrencilerimiz, çocukların tüm gelişim ve beceri alanlarının değerlendirilmesini ve gelişimlerinin takip edilmesi hakkında eğitim almışlardır. Bu sene ilk mezunlarımızı verdiğimiz Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerimiz ise, sağlık hizmetleri ile toplumun sağlık düzeyini korumak ve geliştirmek için maddi kaynakların ve insan kaynaklarının nasıl planlanacağını, bu kaynakların nasıl harekete geçirilip denetleneceğini öğrenmişlerdir. Ayrıca tüm mezunlarımız kültür dersleri ile gelişimlerine de katkı sağlarken, sağlık kurumlarındaki uygulamalar ile becerilerini geliştirmişler ve artık sağlık profesyonelleri olarak meslek hayatına başlayacak birikime sahip olmuşlardır.

Öğrencilerimizin mezun olmasında katkısı olan tüm akademik ve idari personelimize, emeklerini ve fedakârlıklarını esirgemeyen ailelerimize teşekkür eder, mezun olan öğrencilerimize ise bundan sonraki hayatlarında sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz.