Fakültemizde “Beslenme ve Diyetetik Kariyer Zirvesi” düzenlendi

Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Beslenme ve Diyetetik Kulübü işbirliğiyle  "Dünya Diyetisyenler Günü" kutlaması kapsamında ‘1. Beslenme ve Diyetetik Kariyer Zirvesi’ düzenlendi. Zirvede Beslenme ve Diyetetik Bölümü birinci sınıf öğrencilerinin beyaz önlük giyme töreni de gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru GÖKMEŞE,  Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ÇANKAYA, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman ÇUBUK, Beslenme ve Diyetetik Kulubü akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem DÖNMEZ GÜNGÜNEŞ, bölüm öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sabiha ŞENSÖZ, fakülte öğretim üyeleri, davetli diyetisyenler, öğrenciler ve velileri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru GÖKMEŞE, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr Osman ÇUBUK, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sabiha ŞENSÖZ ile Bölüm öğretim üyesi ve Beslenme ve Diyetetik Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem DÖNMEZ GÜNGÜNEŞ açılış konuşmalarını yaptı. 

Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr Osman ÇUBUK, diyetisyenlik mesleğinin toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi için son derece önemli bir meslek olduğunun altını çizerek, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru GÖKMEŞE de fakülte olarak öncelikli hedeflerinin sağlık alanında başarılı fakültelerden biri olabilmek ve üstün nitelikli sağlık ekibi yetiştirmek olduğunu belirterek, “Fakültemiz bünyesinde bu yıl eğitim öğretime başlayan Beslenme ve Diyetetik Bölümümüz mesleği için gerekli ilke, kavram, bilgi ve becerilerle donanmış, üstün nitelikli profesyonel diyetisyenler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Alacağınız beslenme bilimleri eğitimleri, yaşam boyunca sahip olacağınız diyetisyenlik mesleğiniz ile insan ve toplum sağlığına katkınızın çok büyük olacağını düşünüyorum” dedi.

Prof. Dr. Ebru GÖKMEŞE, öğrencilerden beklentilerinin ise mesleğin etik değerlerine sahip çıkmaları ve her durumda insani değerleri gözeterek, mesleki bilgi ve becerileri ile her ortamda özgüvenli bir duruş sergilemeyi beklediklerini söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından "1. Beslenme ve Diyetetik Kariyer Zirvesi" kapsamında Diyetisyen Hülya KAYI KÖRÜKLÜ ‘Özel Hastanede Diyetisyen Olmak’, Diyetisyen Feyza YILDIRIM ‘Toplu Beslenme Sistemlerinde Diyetisyen Olmak’, Diyetisyen Ayşin AVŞAR ‘Fonksiyonel Tıp Diyetisyen Olmak’, Diyetisyen Tuana KÜÇÜCÜK ‘Klinik Diyetisyen Olmak’, Diyetisyen Cem KULAĞSIZ ‘Gençlik Spor Müdürlüğünde Diyetisyen Olmak’, Diyetisyen Elif KARAKUŞ da ‘Sağlık Müdürlüğünde Diyetisyen Olmak’ konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. 35 öğrencinin beyaz önlük giydiği program, kutlama pastasının kesimi ve “Dünya Diyetisyenler Günü” kutlamasının ardından sona erdi.




HIZLI ERİŞİM