"Şeker Gibi Tavsiye" Diyabet Paneli Gerçekleştirildi

14 Kasım Diyabet Günü nedeniyle Üniversitemiz Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda "Şeker Gibi Tavsiye" Diyabet Paneli gerçekleştirildi. Öğretim üyemiz Doç. Dr. Gülay Yılmazel’in de yer aldığı panelde diyabet farklı açılardan ele alındı. Panelde temel olarak diyabetin toplum sağlığı açısından önemi, egzersizin diyabet üzerine etkisi ve diyabeti olan bireylerin egzersiz yapma durumları, diyabeti olan bireylerin nasıl beslenmesi gerektiği ve diyabet tanısı aldıktan sonra hangi ilaçların kullanıldığı ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konuları üzerinde duruldu. Alanlarında uzman panelistler verdikleri bilgilerin ardından dinleyicilerin sorularını yanıtladılar. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ebru Gökmeşe böylesine önemli ve toplumda sık görülen bir hastalık olan diyabet hakkında farkındalık oluşturmak için vermiş oldukları katkılardan dolayı Hitit Beslenme ve Diyetetik Kulübü ve verdikleri değerli bilgilerden dolayı panelistlere teşekkür etti. Fakülte Dekanımızın ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Çubuk’un panelistlere katılım belgelerini ve hediyelerini takdim etmesinin ardından ise panel sona erdi. Panelin sonunda da Çorum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kan glikoz ölçümü yapıldı.

Tercih Dönemi Danışma Hattı!
Tercih İle İlgili Sorunuz mu var?
Birim Yöneticilerimiz İle Görüşün
Emre KELEŞ