2020-2021 yılı Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

2020-2021 yılı Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi mezuniyet töreni 15 Eylül Saat 15:00’da Hitit Üniversitesi 15 Temmuz Spor Kompleksi’nde coşkulu bir kalabalık ile gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Ercan Baş’ın “Piyano” da, İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Bölümü’nden Arş. Gör. Mustafa Erzen’in ise “Ney” de olduğu müzik dinletisi sunuldu. Ardından Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nuriye Büyükkayacı Duman’ın konuşması yer aldı. Doç. Dr. Nuriye Büyükkayacı Duman Dünya’da ve Türkiye’de COVİD-19 pandemisinde profesyonel sağlık çalışanı yetiştirilmesinin önemine vurgu yaparak hemşirelik mezunlarının birey, aile ve toplum sağlığının korunması, sürdürülmesi ve geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacaklarının altını çizdi.

Program, Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Gökmeşe’nin konuşmalarıyla devam etti. Prof. Dr. Ebru Gökmeşe konuşmasının başında öncelikle fakülteye her zaman destek olan Hitit Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’e, öğrencilerin mesleki uygulama derslerinde desteklerini esirgemeyen T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çorum İl Sağlık Müdürlüğüne de teşekkürlerini iletti. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Gökmeşe, öğrencilerin 4 yıllık eğitimleri boyunca doğumdan yaşlı bakımına kadar olan geniş perspektifte hasta olan bireylerin ve yakınlarının rehabilitasyonuna dikkat çekerek sağlık profesyonelleri olarak meslek hayatına başlayan hemşirelik mezunlarına toplum değerlerine saygılı, bilimsel bilgi ve beceri kazanmış bireyler olduklarını ifade ederek, dürüst, çalışkan ve üretken sağlık profesyonelleri olarak meslek hayatlarını sürdürmelerini istedi.

Dereceye giren öğrencilerin takdimiyle devam eden programda bölüm birincisi Sümeyra Pala’ya diplomasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Gökmeşe, ikinci ve üçüncüye ise Çorum İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı belgelerini takdim ettiler.

Arş. Gör. Dr. Ayşe Burcu Başçı tarafından öğrencilere hemşirelik yemininin okutulmasının ardından kep atılmasıyla sonlanan program coşkuyla gerçekleştirildi.

Instagram Twitter Facebook Youtube