AHL PARK’TA DİYABET TARAMASI BAŞLADI

Tip 2 diyabet hastalığı kalıtımsal, yanlış beslenme ve yeterli egzersiz alışkanlığının olmaması gibi faktörlerle ortaya çıkabilecek bir hastalıktır. Bu nedenle kişilerin egzersiz yapma kapasiteleri, beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi ile ilerleyen yaşlarda Tip 2 diyabet riski ortaya çıkartılmalıdır. Erken dönemde alınacak tedbirler ile Tip 2 diyabet hastalığının engellenebileceği bilinmektedir.

Bu bilgilerle yola çıkarak “Erişkin Bireylerde Tip 2 Diyabet Risk Taraması” Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr. Gör. Filiz Selen ve öğrenciler Büşra Taşkaya, Meltem Yılmaz, Merve Ünsal ve Satı İpek tarafından planlanmıştır. Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nuriye Büyükkayacı Duman’ın da katılımıyla 17 Mart 2018 tarihinde Çorum AHL Park'ta Tip 2 Diyabet Risk Taraması başlatılmıştır.

Yoğun ilginin olduğu çalışma 24-25 Mart ve 31 Mart-1 Nisan 2018 tarihlerinde de Çorum AHL Park 1. Kat standımızda devam edecektir.

Tarama ücretsiz olup tüm halkımız davetlidir.

Sağlıklı Günler Dileriz...

Tercih Dönemi Danışma Hattı!
Tercih İle İlgili Sorunuz mu var?
Birim Yöneticilerimiz İle Görüşün
Emre KELEŞ