Palyatif Bakım Dersi Konuğunu Heyecanla Ağırladı (20 Aralık 2017)

Palyatif bakım, yaşamı tehdit eden durumlardan kaynaklanan problemler ile karşılaşan bireylerin ve yakınlarının yaşam kalitesini iyileştirmeyi hedefleyen bir bakım sürecidir. Palyatif bakım sürecinde hemşirelik mesleğinin yadsınamaz yeri nedeniyle Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 7. Dönem ders müfredatı içeriğinde bu önemli dersi yürütmekteyiz. Bu kapsamda interaktif bir ders programı sağlayan ders içeriğimizde “Vaka Analizi” konusu da işlenmektedir. Bütüncül vaka analizinde değerlendirmeye alınan Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Palyatif Bakım servisimizde hizmet alan danışanımızın yakınının da davet edilmesi planlanmıştır. Davetimiz üzerine dersimize misafir olan ve bizimle deneyimini paylaşan Nuran Hanım’a bu platformdan da teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ayrıca bu deneyimin planlanmasında görev alan Öğr. Gör. Filiz Selen, öğrencilerimiz Büşra Kaya, Esra Yıldız, Nurşen Tezcan, Samet Uyar, Seher Karaköse, Şadiye Kuşçu ve ders kapsamında ele alınan diğer tüm konularda başarılı sunumlarıyla görev alan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.